Language:

Description

1. Informatie

Baker McKenzie is één van ‘s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoor, met 77 kantoren in 47 landen. Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. In Amsterdam werken circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen voor internationale en Nederlandse topcliënten.
Wil jij écht weten hoe het eraan toegaat op een internationaal advocatenkantoor? Kom dan student-stage lopen! Wij bieden je de mogelijkheid om 6- 8 weken fulltime mee te lopen op ons kantoor.

2. Functie

De sectie Arbeidsrecht adviseert directies van multinationals over arbeidsrechtelijke kwesties in brede zin. Zij houdt zich bezig met grote collectieve ontslagen, adviseert over adviesaanvragen aan ondernemingsraden. Tevens adviseert zij over harmonisatie en integratie van arbeidsvoorwaardenpakketten in verband met fusies en overnames. De sectie adviseert directies over strategische kwesties ten aanzien van ondernemingsraden en vakorganisaties. Daarnaast adviseert de praktijk bij complexe vraagstukken op het gebied van outsourcing, CAO’s en stock optie plannen.
Als student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en lever je onder andere een bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

3. Eisen

Baker McKenzie is altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiaires. Je kiest bewust voor een stage bij een groot, internationaal kantoor en kunt dit goed motiveren. Je zit minimaal in het derde jaar van je studie Nederlands recht en beschikt over een goed CV (met enige nevenactiviteiten) evenals cijferlijst. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal en wil je graag stage komen lopen in een team om te werken aan grensoverschrijdende zaken. Je wilt jezelf ontwikkelen en je kennis verdiepen en verbreden in een internationale omgeving. Ook vind je het leuk om op sociaal vlak actief te zijn binnen de sectie.

4. Interesse

Herken jij jezelf in bovengenoemde functieomschrijving? Solliciteer dan middels het sollicitatieformulier. Graag ontvangen wij je CV, motivatiebrief, stagebeoordelingen en cijferlijsten.
Heb je vragen over de functie? Neem dan contact via onderstaande gegevens: recruitment.amsterdam@bakermckenzie.com