Language:

Description

1. Informatie

Help jij cliënten met het naleven van de snel veranderende en vaak complexe import-, export- en handelsvoorschriften die van invloed zijn hun op grensoverschrijdende handelstransacties en -activiteiten? Met meer dan 200 international trade specialisten wereldwijd is Baker McKenzie een van de grootste en meest toonaangevende kantoren op dit dynamische gebied.  
Voor de verdere groei van de sectie Competition & Trade in ons kantoor in Amsterdam zijn wij op zoek naar een  advocaat die ons team komt versterken.

2. Functie

De sectie Competition & Trade legt zich toe op international trade (met name exportcontrole- en sanctiewetgeving) en het mededingingingsrecht, en adviseert daarnaast op het gebied van investeringstoetsen (foreign investment restrictions), compliance (bijv. anti-bribery) en product regulatory.

Als advocaat werk je binnen een zeer internationale praktijk waarin je dagelijks wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten voor het oplossen van complexe vraagstukken. De nadruk van je werkzaamheden zal liggen op het gebied van het internationale handelsrecht. Zo adviseer je ondernemingen over naleving van economische sancties en exportcontrole van strategische goederen, en help je hen met het verkrijgen van vergunningen. Ook sta je cliënten bij in onderzoeken, zowel van autoriteiten als interne onderzoeken. Daarnaast werk je nauw samen met onze transactiepraktijk, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van goedkeuring onder investeringstoetsen. Als onderdeel van het bredere team zal je ook werken aan zaken op het gebied van compliance en het mededingingsrecht.

Binnen ons globale netwerk werk je nauw samen met onze teams in kantoren in andere landen, waaronder de EU, de VS en het VK. Je zult regelmatig reizen en worden uitgenodigd voor internationale bijeenkomsten van Baker McKenzie, waar je intensief wordt opgeleid en contacten onderhoudt met collega’s.

3. Eisen

Wij zoeken een kandidaat die zich aangesproken voelt door de bovenstaande functie en de ambitie heeft een actieve bijdrage te leveren aan de verdere groei van deze praktijk. Deze kandidaat heeft een sterke affiniteit met dit onderwerp, en bij voorkeur 1 tot 5 jaar relevante werkervaring bij een (internationaal) advocatenkantoor of soortgelijke ervaring.

De belangrijkste functie-eisen zijn:

  • brede algemene ontwikkeling, met een bijzondere belangstelling voor geopolitieke en internationale ontwikkelingen;
  • gedreven, creatief en met (kritisch) analytisch denkvermogen;
  • gezien het internationale karakter van onze werkzaamheden is een uitstekende beheersing van de Engelse taal een must en eventuele andere talen een pré;
  • enthousiasme en teamgeest!

4. Arbeidsvoorwaarden

Een internationale, dynamische en relatief jonge werkomgeving waarbij oog is voor jouw ontwikkeling.
Baker McKenzie biedt een marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
Ons kantoor zit op de Zuidas (naast station Amsterdam Zuid) en beschikt over een eigen sportschool en ons Baker café. Geregeld worden er sociale en sportieve evenementen voor alle collega's georganiseerd.
 
5. Interesse

We vinden het leuk om je te ontmoeten en vertellen je heel graag meer. Je bent van harte welkom voor een (informele) kop koffie op ons kantoor. Neem dan contact op met Nelleke Mensink (Recruitment Manager), via nelleke.mensink@bakermckenzie.com.